Bramborová kaše se sušenými rajčaty

28.09.2020

Každý z nás jistě zná tradiční recept na bramborovou kaši. Můžeme si ale dát ruku na srdce. Velká výzva je vařit trošku jinak. Je důležité zkoušet nové věci a právě proto jste na téhle stránce.

Postup asi nikoho nepřekvapí. Krok číslo jedna bude oloupat velikou hromadu brambor. Množství brambor záleží na počtu jedlíků.

Na odrůdě záleží aneb každá se musí vařit jinak dlouho. Musím říct, že jsem si oblíbila červené brambory. 

Jakmile máme brambory měkoučké, musíme je přecedit. Do misky pak dáme brambory, mléko a máslo. Z brambor pak uděláme kaši. Já mám nejradši šťouchané ručně. 

Jakmile máme kaši hotovou, přimícháme směs sušených (nadrobno nakrájených) rajčat, bylin a česneku. Opět vše smícháme a dáme do trouby. Pečeme 15 minut na 180-200 °C.

A můžeme podávat.. 

Co budeme tedy potřebovat ? 


*2 kg brambor 

*200g sušených rajčat

*máslo

*150 ml mléka

*bazalka

*česnek

*250g tvrdého sýra

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky